Sekcija farmaceuta juniora

Sekcija farmaceuta juniora

Sekcija farmaceuta juniora

Sekcija farmaceuta juniora

 

PREDSJEDNICA SEKCIJE |

Doc. dr. sc. Miranda Sertić, mag. pharm., Farmaceutsko-biokemijski fakultet

msertic@pharma.hr

 

ČLANOVI IZVRŠNOG ODBORA SEKCIJE |

Rajšl  Katarina   Halmed
Pranjić Mateja   Pliva Hrvatska
Rizvić Mirela   Yasminka
Gradečak Petra   Plivan Hrvatska

 

DJELATNOST SEKCIJE |

Sekcija za farmaceute juniore je stručna sekcija Hrvatskog farmaceutskog društva koja je obnovila rad u listopadu 2005. godine s namjerom da okupi što veći broj mladih farmaceuta iz svih područja farmacije.

Ciljevi sekcije su promovirati visoke strukovne standarde i pridonijeti trajnom razvoju farmacije u Hrvatskoj. Osnovnu ulogu Sekcija ispunjava prvenstveno organizacijom predavanja i radionica te drugim aktivnostima koje promiču farmaceutsku struku. Predavanja drže stručnjaci iz različitih područja farmacije koja farmaceutima pružaju priliku da prošire znanja koja mogu primijeniti u svakodnevnom radu. Predavanja se održavaju svake četvrte srijede u neparnim mjesecima kroz godinu izuzev srpnja, s početkom u 18 sati. Sekcija i njezini članovi sudjeluju u raznim aktivnostima, domaćim i međunarodnim kongresima te javnozdravstvenim projektima u suradnji s drugim sekcijama HFD-a, zdravstvenim ustanovama, te studentima Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta.

Farmaceuti tijekom studija usvajaju osnovna znanja i vještine koja im omogućuju rad u različitim područjima farmacije. Nakon studija rade u ljekarnama, na savjetovanju pacijenata, izradi i izdavanju lijekova; u farmaceutskoj industriji u procesima proizvodnje, kontrole kakvoće te razvoju i istraživanju lijekova; u klinikama te institutima na znanstvenim istraživanjima. Trendovi razvoja farmaceutske struke i brojna nova znanstveno-stručna saznanja postavljaju nove izazove pred farmaceute. Međusobna suradnja farmaceuta i drugih zdravstvenih stručnjaka kroz izmjenu informacija pomažu razvoju farmaceuta te mu omogućuju multidisciplinaran pristup u radu. Od farmaceuta se očekuje napredovanje cijeloživotnom kontinuiranom edukacijom i zadovoljavanje sve više kompetencija. Nužno je da farmaceuti rade jedinstveno na promjenama struke i aktivno sudjeluju u njezinu razvoju kako bi na temelju postignutih rezultata pozicionirali budućeg farmaceuta kao neizostavnog sudionika nacionalnog zdravstvenog sustava.

Sekcija pomaže mladim farmaceutima da prebrode izazove s kojima se susreću na početku karijere povezujući znanja stečena tijekom studija s potrebama prakse u svim
područjima u kojima farmaceuti rade te usvajajući nova znanja i vještine iz različitih područja farmacije.

 

Članci

Vijesti

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..