VAŽNO!!! Prigodne aktivnosti povodom Euromelanoma Day-a 2015 Svijet

VAŽNO!!! Prigodne aktivnosti povodom Euromelanoma Day-a 2015

Hrvatsko dermatovenerološko društvo Hrvatskog liječničkog zbora i Referentni centar za melanom Ministarstva zdravlja RH, organiziraju i ove godine javno-preventivnu akciju ranog otkrivanja melanoma i drugih zloćudnih tumora kože, uz Hrvatsko farmaceutsko društvo kao partnera ove europske inicijative, te pokrovitelje, Ministarstvo zdravlja RH i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode RH.

 

Hrvatsko dermatovenerološko društvo Hrvatskog liječničkog zbora i Referentni centar za melanom Ministarstva zdravlja RH,  organiziraju i ove godine javno-preventivnu akciju ranog otkrivanja melanoma i drugih zloćudnih tumora kože, uz Hrvatsko farmaceutsko društvo kao partnera ove europske inicijative, te pokrovitelje, Ministarstvo zdravlja RH i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode RH.

Kampanja ''Euromelanoma Dan'' educira zajednicu o važnosti redovitog pregledavanja kože i otkrivanja sumnjivih promjena u najranijoj fazi, kada je i mogućnost izlječenja gotovo 100 %. Iz svakodnevne prakse znamo da veliki broj pacijenata dolazi na pregled u uznapredovaloj fazi bolesti kada su šanse za potpuno izlječenje znatno umanjene.

Euromelanoma Day 2015 će se obilježiti u tjednu od 11. do 15. svibnja 2015.g. besplatnim pregledima u dermatološkim ordinacijama širom Hrvatske. Ove godine neće biti organiziran besplatni telefon na koji su se građani iz godine u godinu sami prijavljivali, već će pregledi obuhvatiti ciljanu populaciju i to štićenike domova umirovljenika, djelatnike zračnih luka, djelatnike lokalnih tvornica, članova sportskih društva, različitih udruga i slično.

Molimo sve ljekarnike da se pripreme za obilježavanje Euromelanoma Day 2015. Obratite pažnju na tekst istaknut na plakatu te pročitajte letak namijenjen pacijentima jer će Vas na temelju tih informacija vjerojatno najviše pitati.

Vrlo je važno da s aktivnostima vezanim za obilježavanje Euromelanoma Day-a upoznate sve djelatnike u ljekarni.

Molimo Vas da plakate (1 kom.) s najavom Euromelanoma Day-a, koje ćete dobiti dostavom Medical Intertrade-a, čim stignu izložite na vidnom mjestu u ljekarni (u izlogu, na ulaznim vratima ili u oficini). Nastojat ćemo da ih dobijete nekoliko dana ranije da bi pacijenti koji su došli u ljekarnu dobili više informacija i savjeta o fotozaštitnom ponašanju. Ukoliko neke od ljekarni eventualno ne surađuju s Medical Intertrade-om, molimo da nam se pravovremeno javite kako bismo im osigurali materijale putem drugih distributivnih kanala. Napominjemo kako je organizator dao na raspolaganje ograničeni broj letaka, stoga tiskane materijale ljekarnama možemo osigurati isključivo do isteka zaliha.

 

Pozivamo sve pacijente diljem Hrvatske, da u zajedničkom savjetovanju i druženju sa svojim ljekarnicima, nastavljaju jednaku tradiciju i brigu o vlastitom zdravlju i tijekom cijele godine!

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..