Ovom igrom pomoći ćete borbi protiv Alzheimerove bolesti Iz medija

Ovom igrom pomoći ćete borbi protiv Alzheimerove bolesti

Dok se igrači probijaju kroz labirinte otoka i ledenjaka u igri Sea Hero Quest, stručnjaci mogu pretočiti svaku sekundu u znanstvene podatke i tako skratiti vrijeme potrebno za istraživanje demencije

 

 

Hrvatski Telekom i Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest su tijekom Alzheimer Caféa, kojeg tradicionalno organizira HUAB, predstavili svjetsku inicijativu #gameforgood u sklopu koje je lansirana mobilna igra Sea Hero Quest.

Riječ je o mobilnoj igri kreiranoj s ciljem stvaranja najveće baze podataka u svijetu uspoređujući ljudsku orijentaciju u prostoru. Ta će baza znanstvenicima pomoći da naprave korak naprijed u razvoju novih dijagnostičkih testova za demenciju.

Prema Izvješću o Alzheimerovoj bolesti u svijetu za 2015. godinu, više od 47 milijuna ljudi diljem svijeta živi s demencijom. Ta brojka premašuje populaciju Španjolske, a procjenjuje se da će se ista povećati na 131,5 milijuna do 2050. godine. Što se tiče Hrvatske, više od 86 tisuća osoba u Hrvatskoj živi s demencijom. Brojke bilježe stalan porast.
 

 

IZVOR: Hrvatski telekom, T-portal

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..