Otvoreno prvo Savjetovalište za kašalj u Hrvatskoj Iz medija

Otvoreno prvo Savjetovalište za kašalj u Hrvatskoj

U Dječjoj bolnici Srebrnjak svečano je otvoreno Savjetovalište za kašalj, prvo takve vrste u Hrvatskoj. Roditeljima i djeci će svakodnevno nekoliko sati, u posebno opremljenom prostoru, na raspolaganju stajati stručni medicinski tim sa svim potrebnim informacijama.

 

U Dječjoj bolnici Srebrnjak svečano je otvoreno Savjetovalište za kašalj, prvo takve vrste u Hrvatskoj. Roditeljima i djeci će svakodnevno nekoliko sati, u posebno opremljenom prostoru, na raspolaganju stajati stručni medicinski tim sa svim potrebnim informacijama.

U Savjetovalištu za kašalj roditeljima i djeci će svakoga dana od 10 do 14 sati na raspolaganju biti medicinski tim koje će pružati savjete o pravilnoj primjeni terapije te o ostalim pitanjima koja se nameću kod liječenja kašlja.

'Dječja bolnica Srebrnjak neprestano izlazi u susret potrebama mladih korisnika pa je i otvorenje Savjetovališta za kašalj još jedan iskorak pomoći prema njima i njihovim roditeljima. Kašalj je kod djece česta pojava, a zbog porasta broja onih koji boluju od astme, alergija, problema kroničnog kašlja koji traje mjesecima moći ćemo roditeljima pružiti dodatne informacije i savjete. Zahvaljujemo brandu Prospan i tvrtki Salveo, koja ga zastupa na našem tržištu, što podupiru naše želje da dodatno poboljšamo medicinsku skrb za male pacijente', izjavila je zamjenica ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak dr. Mirjana Turkalj.

Za sredstva potrebna za uređenje i funkcioniranje Savjetovališta pobrinuo se brend Prospan, biljni lijek broj jedan u svijetu protiv kašlja, a potpora uređenju Savjetovališta za kašalj nastavak je dugotrajne i partnerske suradnje s Dječjom bolnicom Srebrnjak.

'Brojna su pitanja i dvojbe koji muče roditelje kad je riječ o prepoznavanju vrste kašlja i dostupnim terapijama. Prospan kao biljni lijek broj 1 u svijetu protiv kašlja već ima odgovore na mnoga pitanja koja se pojave za vrijeme kašlja i zato vjerujemo da ćemo i putem Savjetovališta roditeljima olakšati pristup informacijama i pružiti im potrebnu podršku u trenucima koji ponekad zahtijevaju strpljenje i dugotrajnu terapiju. Zahvaljujemo Dječjoj bolnici Srebrnjak na suradnji i sretni smo što ćemo zajednički mnogima omogućiti da ih kašalj ne ometa u njihovim omiljenim aktivnostima, izjavio je direktor tvrtke Salveo za Hrvatsku, Kristijan Jakovina.

 

http://www.tportal.hr/ResourceManager/GetImage.aspx?imgId=872106&width=630&shotId=1

 

IZVOR: http://www.tportal.hr/lifestyle/zdravlje/417702/Otvoreno-prvo-Savjetovaliste-za-kasalj-u-Hrvatskoj.html

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..