Vodeći svjetski lideri u onkološkoj farmaciji okupili se na Europskom kongresu onkološkog ljekarništva u Dubrovniku Hrvatska

Vodeći svjetski lideri u onkološkoj farmaciji okupili se na Europskom kongresu onkološkog ljekarništva u Dubrovniku

Više od 600 stručnjaka iz 49 zemalja sudjeluje na Europskom kongresu onkološkog ljekarništva koji se od 19. do 21. svibnja održava u Dubrovniku.
"Moramo misliti globalno, a djelovati lokalno", rekao je prof. dr. Klaus Meier, predsjednik Europskog društva za onkološku farmaciju.

 

Više od 600 stručnjaka iz 49 zemalja sudjeluje na Europskom kongresu onkološkog ljekarništva koji se od 19. do 21. svibnja održava u Dubrovniku. 

Primarni fokus ove jedinstvene konferencije je promicanje najviših standarda farmaceutske skrbi, kao i potpora bolesnicima koji boluju od raka te razmjena najnovijih iskustava u istraživanjima.

Na svečanom otvorenju podršku cijelom skupu dala je i zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Tatjana Šimac Bonačić. 

-  U Dubrovniku imamo 70 delegata iz cijeloga svijeta. Moramo misliti globalno, a djelovati lokalno - rekao je prof. dr. Klaus Meier - predsjednik Europskog društva za onkološku farmaciju. Važno je suosjećanje, tolerancija, povjerenje i izdržljivost - istaknuo je prof. Meier. Od organizatora kongresa na poklon je dobio naš suvernir - penkalu. 

- Ponosi smo što smo u Hrvatskoj okupili predstavnike svjetske onkološke farmacije - kazala je prof. dr. sc. Vesna Pavlica, mag. pharm., predsjednica Radne skupine za onkološko ljekarništvo HFD-a.  

 

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..