Uspješno održan Medical Information Conference Croatia (MICC) Hrvatska

Uspješno održan Medical Information Conference Croatia (MICC)

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je skup Medical Information Conference Croatia (MICC) - Mijenja li se struktura medicinske literature? (Current trends in scholarly communication in medicine). Riječ je o skupu namijenjenom liječnicima i informacijskim stručnjacima u području biomedicinskih znanosti, ali otvoren je i za ostale djelatnike u medicini i zdravstvu, studente i zainteresiranu javnost. Tematikom prati suvremene trendove vezane uz problematiku objavljivanja, pristupa, korištenja, širenja i čuvanja informacija u sustavu znanosti, visokog obrazovanja, istraživanja i zdravstva.
Ovogodišnji MICC bavio se promjenama u strukturi medicinske literature, važnošću odgovorne provedbe znanstvenih istraživanja te specifičnostima sustavnih pregleda.

 

 

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je skup Medical Information Conference Croatia (MICC) - Mijenja li se struktura medicinske literature? (Current trends in scholarly communication in medicine).

Riječ je o skupu namijenjenom liječnicima i informacijskim stručnjacima u području biomedicinskih znanosti, ali otvoren je i za ostale djelatnike u medicini i zdravstvu, studente i zainteresiranu javnost. Tematikom prati suvremene trendove vezane uz problematiku objavljivanja, pristupa, korištenja, širenja i čuvanja informacija u sustavu znanosti, visokog obrazovanja, istraživanja i zdravstva.

Ovogodišnji MICC bavio se promjenama u strukturi medicinske literature, važnošću odgovorne provedbe znanstvenih istraživanja te specifičnostima sustavnih pregleda.   

Broj objavljenih medicinskih informacija neprekidno se povećava, ali se pritom uočava i promjena njihove strukture. Eksponencijalno raste broj objavljenih sustavnih pregleda, a stagnira broj znanstvenih radova koji se bave temeljnim aspektima kliničke medicine. Osim toga, sve su važniji etički aspekti provođenja medicinskih istraživanja.

Skup je organizirala Središnja medicinska knjižnica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s tvrtkom Wolters Kluwer, a skup je bodovala Hrvatska liječnička komora.

Program i prezentacije sa skupa možete pogledati na linku u prilogu: http://ark.mef.hr/MICC/

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..