Uspjeh 2. Virtualnog kongresa PharmaCON Hrvatska

Uspjeh 2. Virtualnog kongresa PharmaCON

Virtual PharmaCon najnoviji je međunarodni projekt Udruge studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske, ujedno i prvi takve vrste među studentima farmacije i medicinske biokemije u svijetu, a održava se drugu godinu za redom. Kongres se odvija u potpunosti putem Interneta – virtualno, odakle potječe i sam naziv. Virtual PharmaCon ove je godine održan 15. i 16. prosinca 2016. putem online platforme Sveučilišnog računskog centra (SRCE), Sveučilišta u Zagrebu. U skladu s modernim i inovativnim konceptom virtualnog kongresa, izabrana je i tema - „Boost your limits“.

 

Virtual PharmaCon najnoviji je međunarodni projekt Udruge studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske, ujedno i prvi takve vrste među studentima farmacije i medicinske biokemije u svijetu, a održava se drugu godinu za redom. Kongres se odvija u potpunosti putem Interneta – virtualno, odakle potječe i sam naziv.

Virtual PharmaCon ove je godine održan 15. i 16. prosinca 2016. putem online platforme Sveučilišnog računskog centra (SRCE), Sveučilišta u Zagrebu. U skladu s modernim i inovativnim konceptom virtualnog kongresa, izabrana je i tema -  „Boost your limits“.

 

 

Pojačati svoje granice ili ići iznad svojih granica, u smislu kontinuiranog ulaganja u sebe i težnje ka novim saznanjima, ono je što su mladi budući farmaceuti i biokemičari željeli poručiti svim sudionicima. Ovakvim događanjem CPSA je željela studentima diljem svijeta pružiti nove informacije i aktualnosti iz polja farmacije, medicine i zdravstva općenito, a sve je bilo moguće slušati u udobnosti vlastitoga doma.

Predavači su bili renomirani stručnjaci iz raznovrsnih područja koji su sa sudionicima podijelili svoja iskustva, znanja i zanimljivosti o 3D printanju u farmaciji, stjecanju i razvijanju kompetencije u farmaceutskoj profesiji, farmakovigilanciji, kliničkoj farmaciji, personaliziranoj zdravstvenoj skrbi, karijeri u regulativi i mnogim drugim temama.

Na ovaj potpuno besplatni dvodnevni događaj prijavilo se više od 250 studenata iz čak 30-ak zemalja svijeta - iz Bugarske, Srbije, Makedonije, Portugala, ali i Sudana, Egipta, Kostarike, Bangladeša i Tajvana, što govori o rastućoj popularnosti ovog Virtualnog kongresa.

Pohvale i čestitke CPSA-i na inicijativi, a o svemu će se više detalja moći poslušati i na ovogodišnjoj 2. PharmIT! konferenciji o digitalnoj farmaciji!

 

 

 

 

 

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..