Svečana dodjela oznake i certifikata kvalitete doktorskom studiju „Farmaceutsko-biokemijske znanosti“ Hrvatska

Svečana dodjela oznake i certifikata kvalitete doktorskom studiju „Farmaceutsko-biokemijske znanosti“

8. studenog 2017. godine održana je u auli Sveučilišta u Zagrebu svečana dodjela oznake i certifikata kvalitete najboljim doktorskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Na temelju provedenoga postupka reakreditacije poslijediplomskih sveučilišnih studijskih programa u području biomedicine i zdravstva te tehničkih i biotehničkih znanosti, oznaka i certifikat kvalitete dodijeljene su doktorskom studiju Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Veterinarskog fakulteta te Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Oznaku i certifikate kvalitete na svečanosti je dekanima triju fakulteta dodijelila ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje prof. dr. sc. Jasmina Havranek.
Čestitamo Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu na ovom vrijednom priznanju!

 

8. studenog 2017. godine održana je u auli Sveučilišta u Zagrebu svečana dodjela oznake i certifikata kvalitete najboljim doktorskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Na temelju provedenoga postupka reakreditacije poslijediplomskih sveučilišnih studijskih programa u području biomedicine i zdravstva te tehničkih i biotehničkih znanosti, oznaka i certifikat kvalitete dodijeljene su doktorskom studiju Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Veterinarskog fakulteta te Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Oznaku i certifikate kvalitete na svečanosti je dekanima triju fakulteta dodijelila ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje prof. dr. sc. Jasmina Havranek. Svečanosti dodjele kvalitete nazočio je prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, prorektori, dekani i prodekani, voditelji doktorskih studija, članovi Odbora za doktorske programe i Odbora za upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu.

 

Farmaceutsko-biokemijski fakultet jedino je visoko učilište u Republici Hrvatskoj koje ustrojava i provodi poslijediplomski sveučilišni (doktorski) studij iz područja biomedicine i zdravstva, polja farmacije. Fakultet je za izvođenje studija «Farmaceutsko-biokemijske znanosti» dobio dopusnicu u listopadu 2006. godine. Agencija za znanost i visoko obrazovanje provela je reakreditaciju doktorskog studija „Farmaceutsko-biokemijske znanosti“ u akad. god. 2016/2017. Postupak reakreditacije podrazumijeva postupak provjere minimalnih uvjeta propisanih zakonom kao i vanjsko neovisno vrednovanje kvalitete doktorskih programa prema kriterijima za ocjenu kvalitete. Doktorski studij Fakulteta ocijenjen je najvišom ocjenom u svim aktivnostima.

 

 

Najzaslužnije za dobivanje velikog priznanja su trenutne voditeljice doktorskog studija, prof. dr. sc. Jelena Filipović-Grčić i prof. dr. sc. Karmela Barišić te voditeljice u prethodnom mandatu, Ivana Čepelak, prof. emerita, i Mira Bećirević Laćan, prof. u mirovini. Zasluge pripadaju i nastavnicima koji su uključeni u izvođenje doktorskoga studija te mentorima koji svojim kvalifikacijama osiguravaju kvalitetnu izradu doktorskog rada. Uspjeh doktorskog studija uvelike ovisi o dobroj organizaciji administrativih poslova od upisa studija, obrane teme doktorskog rada, praćenja znanstvene i nastavne aktivnosti doktoranda do obrane doktorskog rada, a što izvrsno provode djelatnice Studentske poslovnice Fakulteta. Posebnu pohvalu zaslužuju i studenti doktorskog studija čiji je marljiv i kreativan znanstveno-istraživački rad ključan za stjecanje oznake visoke razine kvalitete.

 

Čestitamo Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu na ovom vrijednom priznanju!

 

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..