Predstavnici HFD-a na sastanku s Ministrom zdravlja, prim. Sinišom Vargom Hrvatska

Predstavnici HFD-a na sastanku s Ministrom zdravlja, prim. Sinišom Vargom

Dana 1. rujna 2014. u Ministarstvu zdravlja održan je sastanak predstavnica Hrvatskog farmaceutskog društva s novim ministrom zdravlja prim. Sinišom Vargom, dr. med. dent. spec. i njegovom pomoćnicom Dijanom Cimerom, dr. med. spec. Na sastanku se razgovaralo o unaprjeđivanju suradnje Ministarstva zdravlja i HFD-a. Predstavnice HFD-a istakle su da su misija, vizija i ciljevi HFD-a usmjereni na izvrsnost u zdravstvenoj skrbi, te da je HFD svojim djelovanjem i sastavom članstva uključen u aktivnosti svih dijelova farmacije - ljekarništva, farmaceutske industrije, akademske zajednice i svih ostalih koji se bave lijekovima i zdravljem zajednice općenito.

 

Dana 1. rujna 2014. u Ministarstvu zdravlja održan je sastanak predstavnica Hrvatskog farmaceutskog društva doc. dr. sc. Maje Jakševac Mikša, glavne tajnice HFD-a i Anite Galić, mag. pharm., univ. mag. managementa u zdravstvu, stručne suradnice HFD-a, s novim ministrom zdravlja prim. Sinišom Vargom, dr. med. dent. spec. i njegovom pomoćnicom Dijanom Cimerom, dr. med. spec. Na sastanku se razgovaralo o unaprjeđivanju suradnje Ministarstva zdravlja i HFD-a.

Predstavnice HFD-a istakle su da su misija, vizija i ciljevi HFD-a usmjereni na izvrsnost u zdravstvenoj skrbi, te da je HFD svojim djelovanjem i sastavom članstva uključen u aktivnosti svih dijelova farmacije - ljekarništva, farmaceutske industrije, akademske zajednice i svih ostalih koji se bave lijekovima i zdravljem zajednice općenito.

Između ostalog, predstavnice HFD-a prenijele su Ministru kritike i sugestije svojih članova o nedavno objavljenom „Vodiču za samoliječenje, akutna i hitna stanja te bezreceptne lijekove“.

Zaključak sastanka bio je da isključivo zajedničkim snagama i interdisciplinarnom suradnjom možemo ostvariti pozitivne promjene u hrvatskom zdravstvu i težiti izvrsnosti koju svi promičemo. Izostanak interdisciplinarne komunikacije i suradnje svih biomedicinskih struka u kreiranju novih reformi i zdravstvenih strategija može se negativno odraziti na njihov krajnji ishod.

 

 

 

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..