Obavijest za ljekarnike povodom Hrvatskog dana ljekarni + Edukativni materijali Hrvatska

Obavijest za ljekarnike povodom Hrvatskog dana ljekarni + Edukativni materijali

Hrvatsko farmaceutsko društvo i Hrvatska ljekarnička komora, ove godine u suradnji s tvrtkom Fidifarm d.o.o., a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva RH, jedanaestu godinu uzastopce organiziraju obilježavanje Hrvatskog dana ljekarni. Iako taj Dan tradicionalno obilježavamo 29. listopada (na datum simboličan po prvom spomenu ljekarne na području Hrvatske, u Trogiru 1271.), budući da ove godine pada u nedjelju, obilježit ćemo ga u ljekarnama u ponedjeljak, 30. listopada.

 

Poštovane kolegice i kolege ljekarnici!

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo i Hrvatska ljekarnička komora, ove godine u suradnji s tvrtkom Fidifarm d.o.o., a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva RH, jedanaestu godinu uzastopce organiziraju obilježavanje Hrvatskog dana ljekarni. Iako taj Dan tradicionalno obilježavamo 29. listopada  (na datum simboličan po prvom spomenu ljekarne na području Hrvatske, u Trogiru 1271.), budući da ove godine pada u nedjelju, obilježit ćemo ga u ljekarnama u ponedjeljak, 30. listopada.

 

                Partner u distribuciji materijala i ove je godine naša najveća veledrogerija MEDIKA d.d.

               

Cjelokupni projekt obilježavanja Hrvatskog dana ljekarni osmišljen je radi promicanja ljekarništva i ljekarničke struke u javnosti te ljekarne kao mjesta, gdje se uz izdavanje lijekova i drugih proizvoda za zdravlje, mogu dobiti stručni savjeti o pravilnoj i racionalnoj uporabi lijekova, očuvanju zdravlja, prevenciji bolesti i poboljšanju kvalitete života kao i niz drugih ljekarničkih usluga. Ujedno želimo istaknuti vrijednost ljekarničke struke u zdravstvenom sustavu, unaprijediti stav medija i javnosti o našoj struci, naglasiti kompetencije i naobrazbu ljekarnika te ukazati na doprinos ljekarnika pri liječenju, očuvanju zdravlja i promicanju odgovornog ponašanja građana prema svom zdravlju.

 

Nakon uspješnog obilježavanja Hrvatskog dana ljekarni prethodnih deset godina, uvjereni smo da je taj dan već postao prepoznatljiv dan naše struke, kojeg ćemo i nadalje, nadamo se s veseljem obilježavati. Uspjeh ovog projekta ovisi o svima nama!   

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

                Tema  ovogodišnjeg 11.  hrvatskog  dana  ljekarni  je  "Što trebate znati o gripi – pitajte svog ljekarnika“ s ciljem podizanja svijesti o dobrobiti cijepljenja, kao najučinkovitijeg načina sprječavanja obolijevanja od gripe te podučavanja građana o ispravnom liječenju ove sezonske bolesti, koja se često neopravdano liječi antibioticima.

 

 Molimo Vas i Vaše suradnike da se pripremite za obilježavanje ovogodišnjeg Hrvatskog dana ljekarni tako da osvježite znanje o cijepljenju protiv gripe i ispravnom liječenju gripe.  Obratite pozornost na tekstove prigodnih letka kojeg ste dobili, a koji su namijenjeni vama i građanima/pacijentima, jer će Vas oni, na temelju tih informacija vjerojatno najviše pitati.

Nastojite da toga dana Vaša ljekarna bude lijepo uređena i ugodno mjesto za razgovor, a za građane/pacijente možete pripremiti i neku sitnicu (voće, čaj...) što prepuštamo Vašim mogućnostima i kreativnosti.

 

Vrlo je važno da s aktivnostima, koje ćete provoditi u ljekarni, vezanim za obilježavanje Dana ljekarni upoznate sve djelatnike u ljekarni.

Molimo Vas da plakat s najavom 11. hrvatskog dana ljekarni, čim stigne dostavom MEDIKE, izložite na vidnom mjestu u ljekarni (u izlogu, na ulaznim vratima ili u oficini), da bi ga  građani/pacijenti pravodobno uočili te 30. listopada došli u ljekarnu, ako žele više informacija i savjeta vezanih za gripu. Zainteresiranima uručite i prigodan edukativni letak (svaka ljekarna dobiva 50 letaka) te ih savjetujte o preventivi, dobrobiti cijepljenja protiv gripe kao i ispravnom načinu liječenja gripe bez antibiotika.

Potičemo Vas da u svojim sredinama istupate u medijima i promovirate ovogodišnju temu i značenje Hrvatskog dana ljekarni, a time i ulogu ljekarnika u društvu.

               Vjerujemo da će javnost i mediji prepoznati dobrobit od ove ljekarničke aktivnosti kao i važnost ljekarništva u našem zdravstvu. 

 

Učinimo Hrvatski dan ljekarni  "danom otvorenih vrata ljekarni“ za pacijente i javnost te se dodatno angažirajmo da naša plemenita i zahtjevna struka ima svoj prepoznatljiv, tradicionalni dan s ciljem promicanja ljekarništva u zdravstvenom sustavu i  društvu općenito.

 

 

Srdačan pozdrav!

 

 

   Organizatori:

SEKCIJA ZA JAVNO LJEKARNIŠTVO HRVATSKOG FARMACEUTSKOG DRUŠTVA I

HRVATSKA LJEKARNIČKA KOMORA

 

 

Materijal koji svaka ljekarna dobiva za obilježavanje 11. hrvatskog dana ljekarni:

- 1 plakat

- 50 letaka za pacijente

- 1 letak za ljekarnike

- ovo pismo za ljekarnike

 

 

Najljepše zahvaljujemo tvrtki Fidifarm na suradnji u organizaciji te veledrogeriji MEDIKA na dostavi materijala svim ljekarnama u Hrvatskoj.

 

 

 

 

Za dodatne informacije možete se obratiti:

Hrvatsko farmaceutsko društvo, Masarykova 2, Zagreb

tel.: 01/ 48 72 849

info@farmaceut.org

www.farmaceut.org

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..