Intervju s Gitte Hornemann Møller o farmakovigilancijskoj radionici u Zagrebu 1.-2. listopada 2018. Hrvatska

Intervju s Gitte Hornemann Møller o farmakovigilancijskoj radionici u Zagrebu 1.-2. listopada 2018.

Razgovarali smo s Gitte Hornemann Møller iz Atriuma, koja je Programme Director / Clinical Development, o nadolazećoj farmakovigilancijskoj radionici u Zagrebu 1.-2. listopada 2018., u suradnji s HALMED-om i Hrvatskim farmaceutskim društvom - Radnom skupinom za sigurnosne informacije i klinička ispitivanja (Sekcija za farmaceutsku regulativu) ...

 

 

Možete li podijeliti s nama Vaše iskustvo i know-how u pružanju edukacija i učenja na području farmaceutske regulative i farmakovigilancije?

U Atriumu smo postavili cilj da svi oni koji završe naše edukacije trebaju otići na svoje poslove mudriji i informiraniji! To zahtijeva dvije, jednako važne, vještine predavača: dubinsko poznavanje područja i njegove dobre komunikacijske vještine.
Interakcija sa sudionicima kolegija, aktiviranje različitih preferencija učenja i inspiriranje sudionika da integriraju nova učenja sa svojim postojećim znanjem je disciplina sama po sebi! Mi se maksimalno trudimo da naša predavanja i predavači budu upravo takvi. Također smo svjesni da ono što je funkcioniralo "jučer" možda zahtijeva drugačiji pristup već sljedeći puta, jer se očekivanja sudionika naših edukacija i okruženja u kojima se oni kreću također mijenjaju.

Konačno, u naše edukacije uključujemo stručnjake iz farmaceutske i biotehnološke industrije, zdravstvene administracije i regulatornih tijela te akademsku/znanstvenu zajednicu prilikom kreiranja novih edukacija. Kroz njihovu zastupljenost u našim savjetodavnim i upravnim odborima, osiguravamo da se našim edukacijama rješavaju najrelevantnije teme i pitanja važna za praksu.

 

Kako ste se odlučili za Zagreb da upravo Zagreb bude domaćinom takve važne farmakovigilancijske radionice?

2017. godine smo organizirali radionicu vezanu za Regulatory Affairs u Zagrebu u suradnji s HALMED-om i predstavnicima farmaceutske industrije u Hrvatskoj, te smo tijekom planiranja ovog događaja uvidjeli kako postoji potreba za farmakovigilancijom radionicom u regiji.

Susreli smo se s iznimnim interesom od strane industrije, struke i regulatornih tijela u Hrvatskoj za razmjenom znanja stoga želimo biti među inicijatorima njihove poboljšane suradnje na području farmakovigilanciju, lokalno i međunarodno, uz želju za učenjem od ostalih kolega iz Europske unije.

Štoviše, Zagreb je sjajno mjesto za okupljanje ljudi iz regije te se iznimno radujemo povratku u njega povodom ove radionice!

 

Kakva su očekivanja od Atriuma vezana za ovu radionicu? Možete li predvidjeti, prema Vašem prethodnom iskustvu, moguće motive sudionika da se pridruže ovoj farmakovigilancijskoj radionici?

Očekujemo da ćemo osvijestiti  o izazovima na području farmakovigilancije s kojima se predstavnici farmaceutske industrije i regulatornih tijela susreću u svom svakodnevnom radu te ćemo pomoći u uspostavljanju kvalitetnijeg dijaloga s ciljem prevladavanja istih izazova.
U konačnici, svi stremimo istom cilju da osiguramo pacijentima sigurnijoj primjeni lijekova i dobro dokumentiranim nuspojavama.
Imati snažnu i profesionalnu farmakovigilancijsku mrežu predstavlja veliki značaj, te se nadamo da će ova radionica pomoći uspostavljanju novih odnosa između farmakovigilancijskih stručnjaka u regiji.
Sudionici koji nam se žele pridružiti vjerojatno su motivirani željom da poslušaju najnovije informacije i dobiju inspiraciju od relevantnih stručnjaka i od vršnjaka i vlasti o tome kako prevladati RMP izazove, i zato što oni žele da se novo znanje o tome kako upravljati sigurnost u kliničkim ispitivanjima, a ne intervencijskih studija i drugih programa.
Nadalje, trebali bi se veseliti susretu s drugim farmakovigilancijskim stručnjacima i razmjenom znanja i iskustava s njima.

 

VIŠE  |  https://www.atriumcph.com/about-us/news/pharmacovigilance-workshop-in-zagreb-croatia

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..