Humanitarna kampanja “Darujmo ružičasti život” i u hrvatskim ljekarnama Hrvatska

Humanitarna kampanja “Darujmo ružičasti život” i u hrvatskim ljekarnama

Hrvatski ljekarnici mogu se aktivnije uključiti u humanitarnu kampanju za borbu protiv raka dojke! Kampanja "Darujmo ružičasti život", Europa Donne Hrvatska, ovog listopada dobiva partnera, vodećeg svjetskog proizvođača dodataka prehrani - Solgar. Od svake prodane bočice formule Skin, Nails and Hair tijekom listopada, Solgar će 10 kuna donirati Europa Donni Hrvatska za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

 

Zagreb, rujan 2014. - Europa Donna Hrvatska, dio Europske koalicije za borbu protiv raka dojke, i ove godine tijekom listopada, mjeseca borbe protiv raka dojke, organizira prigodni program.

 

Kampanju "Darujmo ružičasti život" Europa Donna pokrenula je u veljači prošle godine kako bi se prikupio novac za kupnju aparata za intraoperativno zračenje (IORT). Ove se godine toj kampanji priključuje Solgar, vodeći svjetski proizvođač dodataka prehrani.

Solgar će tijekom listopada, od svake prodane bočice proizvoda Skin, Nails and Hair, donirati Europi Donni 10 kuna za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

 

"Sretni smo što smo ove godine uspjeli pokrenuti i vlastitu akciju u sklopu priče Europa Donne Hrvatska. Liječenje raka dojke je dugotrajan proces, a teške lijekove tijelo nerijetko podnosi vrlo loše. Solgar je upravo zato kao proizvod koji želi povezati s akcijom odabrao Skin, Nails and Hair jer ljepota i zdravlje organizma dolaze iznutra. Uvjereni smo da će kupci na policama ljekarni prepoznati naše zlatne bočice s ružičastom vrpcom i kupnjom proizvoda pomoći oboljelima od ove zloćudne bolesti", rekao je dr. Hrvoje Lisak, direktor marketinga i razvoja Salvusa, tvrtke koja u Hrvatskoj zastupa Solgar.

 

Predsjednica Europa Donne Hrvatska, doc. dr. sc. Vesna Ramljak, rekla je kako je, prema podacima Hrvatskog zavoda za statistiku, tijekom 2013. godine od raka dojke u Hrvatskoj umrlo 1010 osoba, od čega 994 žene i, ono o čemu se u javnosti manje govori, 16 muškaraca: "Ove godine naša udruga poseban naglasak stavlja na važnost preventivnih i redovitih pregleda te želimo potaknuti realizaciju Centara izvrsnosti (Breast Unit Center). Poseban cilj nam je istaknuti neophodnost kupnje aparata za intraoperativno zračenje. Naša akcija prikupljanja novca za kupnju aparata za intraoperativno zračenje neće završiti dok ne prikupimo neophodna sredstva. Želim istaknuti zadovoljstvo i zahvalnost Solgaru koji je prepoznao kampanju 'Darujmo ružičasti život' i odlučio donirati novac od prodaje proizvoda Skin, Nails and Hair. Uvjerena sam da će ova suradnja biti uspješna i da ćemo nakon akcije biti još bliži cilju.

 

U subotu, 4. listopada, prigodnim programima obilježit ćemo Dan ružičaste vrpce u Zagrebu i većim hrvatskim gradovima, a 15. listopada obilježavamo Dan zdrave dojke.”

 

Sve aktivnosti tijekom listopada treba i najaviti, a za tu će prigodu Solgarov ambasador i nositelj Guinnessova rekorda u ronjenju na dah, Goran Čolak, na zagrebačkim fontanama u Ulici Hrvatske bratske zajednice, zadržati dah za sve preminule i oboljele od raka dojke.

 

U utorak, 30. rujna, na zagrebačklim fontanama su se okupili predstavnici tvrtke Salvus za Solgar, predsjednica Europa Donne Hrvatska i njene članice kako bi, uz Gorana Čolaka, najavili listopad kao ružičasti mjesec.

 

Podržimo njihovu inicijativu uz nadu kako će ljekarnici imati sve veće mogućnosti sudjelovati u osvještavanju pacijentica o pravovremenim i redovitim samopregledima u svrhu prevencije raka dojke!

 

 

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..