HALMED-ov Odjel službenog laboratorija za provjeru lijekova - OMCL uspješno završio postupke prekvalifikacije za poslove kontrole kvalitete antimalarika, antituberkulotika i anti-HIV lijekova Hrvatska

HALMED-ov Odjel službenog laboratorija za provjeru lijekova - OMCL uspješno završio postupke prekvalifikacije za poslove kontrole kvalitete antimalarika, antituberkulotika i anti-HIV lijekova

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je Agenciji za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) potvrdila da je uspješno završen postupak prekvalifikacije HALMED-ovog Odjela službenog laboratorija za provjeru lijekova - OMCL za poslove kontrole kvalitete antimalarika, antituberkulotika i anti - HIV lijekova.
Odjel službenog laboratorija HALMED-a time je dobio potvrdu kompetentnosti, tehničke opremljenosti, znanja i kvalitete rada OMCL-a u svjetskim okvirima.
Čestitamo HALMED-u na novom priznanju kvalitetnog rada na svjetskoj razini!

 

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je Agenciji za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) potvrdila da je uspješno završen postupak prekvalifikacije HALMED-ovog Odjela službenog laboratorija za provjeru lijekova - OMCL za poslove kontrole kvalitete antimalarika, antituberkulotika i anti - HIV lijekova. Služba za inspekciju Svjetske zdravstvene organizacije posjetila je HALMED-ov Odjel službenog laboratorija za provjeru lijekova - OMCL u srpnju ove godine te je zaključeno kako HALMED-ov laboratorij djeluje u skladu s Dobrom laboratorijskom praksom za farmaceutsku kontrolu kvalitete SZO-a (WHO Good Practices for Pharmaceutical Quality Control Laboratories, GPPQCL).

Odjel službenog laboratorija HALMED-a time je dobio potvrdu kompetentnosti, tehničke opremljenosti, znanja i kvalitete rada OMCL-a u svjetskim okvirima.

Podsjetimo, Odjel službenog laboratorija za provjeru lijekova - OMCL HALMED-a je u srpnju 2013. godine dobio akreditaciju od Europskog ravnateljstva za kakvoću lijekova i zdravstvenu skrb Vijeća Europe (European Directorate for the Quality of Medicines & Health Care - EDQM) čime je HALMED-u omogućeno aktivno sudjelovanje u međusobnom priznavanju i razmjeni poslova i rezultata ispitivanja lijekova unutar OMCL mreže na čitavom području Europske unije i Europskog gospodarskog prostora.

 

IZVOR: Halmed

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..