Dodijeljene nagrade pobjednicima natjecanja u ljekarničkim konzultacijskim vještinama Hrvatska

Dodijeljene nagrade pobjednicima natjecanja u ljekarničkim konzultacijskim vještinama

HFD čestita pobjednicima koji su uz usavršene konzultacijske vještine svakako svijetla budućnost ljekarničke struke u Hrvatskoj! Mag. pharm. Ante Mandić, MBA, bio je prisutan u „dvostrukoj dužnosti“ jer je osim kao glavni sponzor predstavljao i Hrvatsko farmaceutsko društvo gdje obnaša dužnost voditelja Radne skupine za ljekarništvo i zdravstvenu zaštitu HFD-a, te je uručio pobjednici natjecanja nagradu HFD-a, kotizaciju za 5. hrvatski kongres farmacije s međunarodnim sudjelovanjem u Rovinju.

 

Natjecanje u konzultacijskim vještinama (Patient Counselling Event, PCE) organizira se od strane Svjetske udruge studenata farmacije (IPSF) još od 1989. god. CPSA kao članica IPSF-a također provodi natjecanje svake akademske godine. Sposobnost kvalitetnog savjetovanja pacijenata ključna je za svakog farmaceutskog stručnjaka zbog provođenja adekvatne farmakoterapije. Stoga je ovo natjecanje izvanredna prilika da mladi farmaceuti prošire stečeno znanje na ovom području te koriste konzultacijske vještine u konkretnim situacijama.

Ove godine kao temu Natjecanja odabrano je „Liječenje boli.“ Tema je to koja se veže uz analgoantipiretike, lijekove koji su danas iznimno aktualni, pogotovo u svjetlu liberalizacije bezreceptnog tržišta lijekova u Hrvatskoj. Pošto mogu imati ozbiljne nuspojave ako se nepravilno koriste, a jedni su od najčešće korištenih, željelo se pokazati da i ovi lijekovi, kao i svi drugi, postaju lijekom tek uz stručan savjet ljekarnika.

Tvrtka Mandis Pharm prepoznala je vrijednost ovog projekta te je bila glavni sponzor ovogodišnjeg natjecanja, a značajnu potporu je pružio Farmaceutsko – biokemijski fakultet.

Ravnatelj Mandis Pharma, mag. pharm. Ante Mandić, MBA, bio je prisutan u „dvostrukoj dužnosti“ jer je osim kao glavni sponzor predstavljao i Hrvatsko farmaceutsko društvo gdje je voditelj Radne skupine za ljekarništvo i zdravstvenu zaštitu HFD-a, te je uručio pobjednici natjecanja nagradu HFD-a, kotizaciju za 5. hrvatski kongres farmacije s međunarodnim sudjelovanjem u Rovinju.

Čestitamo pobjednicima koji su uz usavršene konzultacijske vještine svakako svijetla budućnost ljekarničke struke u Hrvatskoj:

1. mjesto: Tea Vojta
2. mjesto: Petra Čarapina
3. mjesto: Paula Bakalović i Mateja Serdar

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..